Tip: drie lekkere borrelhapjes

Hoi! December komt er weer aan, dé maand waarin we de hapjes eigenlijk niet echt meer van tafel hoeven halen. Hoe leuk is het als je juist deze maand je gasten kunt verrassen met leuke, afwisselende én originele hapjes!

Hieronder kun je drie voorbeelden vinden om jou borreltafel wat op te leuken. Succes gegarandeerd!

SAM_1197.JPG

  • Witlof met tonijnsalade

Eigenlijk is dit echt een ontzettend makkelijk recept, maar door stokbrood te vervangen door witlof is het wel een gezondere keuze. Ik vind dit persoonlijk heel erg lekker en eet dit ook wel eens als voorgerecht of als lunch (als ik niet heel veel honger heb).

Wat heb je nodig (voor ongeveer 6 stuks):
– 1 witlof
– 1 blikje tonijn
– 1/2 (kleine) ui
– Mayonaise
Eventueel kun je ook wat kappertjes, augurk of appel (in kleine blokjes) toevoegen.

Wat moet je doen:
Snipper de ui zo fijn mogelijk. Meng dit met de tonijn en mayonaise naar smaak. Ik gebruik meestal ongeveer 1 eetlepel mayonaise per een blikje tonijn. Voeg eventueel de kappertjes, augurk of appel toe.
Scheur de bladeren los van de witlof en was deze even kort af onder de kraan. Vul de bladeren met een beetje tonijn en klaar is kees!

SAM_1216.JPG

  • Champignons met Boursin uit de airfryer

Ook dit is eigenlijk weer extreem makkelijk. Het enige dat je hoeft te doen is de steeltjes uit de champignons halen, de champignons vullen met Boursin en ten slotte de champignons ongeveer 10 minuten in de airfryer leggen (op 180 graden). Dat is echt alles, simpeler kan bijna niet.

Ik heb dit wel eens eerder gemaakt, maar dan gebruikte ik de oven in plaats van de airfryer. Ik vind het resultaat bijna hetzelfde, al duurt het in de oven wat langer voor de champignons klaar zijn. De smaak is bij beide methodes in ieder geval top!

PS. let er wel op dat de champignons niet omvallen in de airfryer, want dan krijg je ze helaas met geen mogelijkheid meer mooi. Enige optie is om dan zelf de minder goed gelukte varianten alvast op te eten ;).

SAM_1214.JPG

  • Crunchy kikkerwten

Dit recept vergt wat tijd, maar het resultaat mag er zeker wezen. Het eindresultaat is een goed alternatief voor borrelnoten, want de kikkererwten zijn eigenlijk wel bijna net zo lekker, maar wel een heel stuk gezonder! Je kunt deze kikkererwten heel makkelijk al een dag van tevoren maken en de restjes zijn ook heel lekker in een salade.

Wat heb je nodig:
– 200 gram kikkererwten uit blik (ik kocht een groot blik bij de Albert Heijn, de andere helft kun je bijvoorbeeld gebruiken om deze hummus van te maken, die je kunt serveren als dipsaus met wat gesneden groenten)
– 1 eetlepel olijfolie
– paprikapoeder naar smaak
– sesamzaadjes naar smaak

Wat moet je doen:
Verwarm de oven voor op 180 graden
Leeg het blik kikkererwten in een zeef en laat de kikkererwten goed uitlekken. Leg ze daarna op wat keukenpapier en dep ze helemaal droog. Hoe meer vocht er verdwenen is, hoe krokanter de kikkererwten worden.
Schep de kikkererwten in een kom en meng ze met de paprikapoeder, sesamzaadjes en de olijfolie. Zorg dat alle kikkererwten bedekt zijn. Als je het in huis hebt kun je eventueel ook nog wat knoflookpoeder, of andere kruiden toevoegen naar smaak.
Leg een vel bakpapier op een bakplaat, verdeel hier de kikkererwten over en schuif de bakplaat de oven in. Na ongeveer 10-15 minuten zijn ze klaar. Laat ze eerst goed afkoelen en schep ze daarna in een leuk schaaltje of in een beker.

Advertenties

Een gedachte over “Tip: drie lekkere borrelhapjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s